Falske varer vrimler på eBay, og det tager meget indsats for ikke at blive narret af svindlere, der kolportere disse varer. Der har været mange smertefulde historier om, hvordan en tilsyneladende legitim vare viste sig for at være falsk eller defekt.

Det er dog muligt, at undgå disse scams, hvis man er omhyggelig og årvågen. Købere skal være på vagt over for ethvert køb over eBay, og bør tage skridt til at sikre ægtheden af varen og sørg for, at varen er i rimelig stand.

Være på vagt

Købere bør tage initiativet ved at gøre masser af baggrunden forskning. De skal lære så meget som muligt om produkterne før budgivning på dem. Hvis sælgeren leverer billeder af en vare, skal de ikke tages for pålydende. Sammenligning af disse billeder med den ægte vare hjælper i denne forbindelse.

Mange sælgere vil bruge billeder fra producenter, der ikke repræsenterer elementet de faktisk sælger; købere bør bede sælgeren om faktiske billeder af varen. Hvis sælgeren balks, bør købere afstå fra budgivning. Samlerobjekter, autografer memorabilia og historiske artefakter er fælles elementer, der er fordrejet på eBay.

Godkende

Gør dig bekendt med de forskellige organer, som certificerer respektive emner. For eksempel, bør velrenommerede købmænd autografer sports memorabilia omfatte et Ægthedsbevis (certifikat for ægthed) fra en pålidelig tredjepart. Falske eller forvansket elementer bør rapporteres til eBay. Når du køber på

eBay Motors, man kan have en kontroltjeneste, dobbelttjekke hvis sælgeren præcist repræsenterer hans bil.

Kig på feedbacken

Man bør analysere feedback rating af en sælger. Analysere feedback er en anden nyttig øvelse at forhindre svindel. Sælgere, der har en etableret historie af troværdige salg er normalt hjælpsomme og professionelle til at beskæftige sig med. Negativ feedback bør være et advarselssignal om, hvorvidt man bør tilstræbe en handel med personen. Det samme gælder for dem, der ikke har feedback ratings på alle.

Købere skal dog være forsigtig da det er muligt, at en svindler har kapret en konto, der har positiv feedback.

Købere skal sørge for, at de har læst hele Produktbeskrivelse på sin eBay notering. Ting at kigge efter er ansvarsfraskrivelser, skader, nuværende vare betingelse, års brug, og andre. Hvis disse oplysninger ikke er angivet, ville det gøre godt for køberen at kontakte sælgeren med hensyn til sådanne.

Pris teori

Hvis prisen for en vare er for godt til at være sandt, er det sikkert. Auktioner, der bærer uhyrligt lave priser bør tages skeptisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *