post

Selvom det er svært at låne penge, hvis du står i RKI, så kan det godt lade sig gøre. Der findes enkelte udbydere herhjemme, der tillader lån trods RKI. Alternativt skal du låne penge uden for landets grænser. Men er det overhoved en god idé? Det kan du blive meget klogere på i denne artikel, hvor vi behandler emnet.

Hvorfor er det en dårlig idé at låne penge?

Årsagen til at det er en dum idé at låne penge, hvis du står i RKI er, at du blot vil stifte mere gæld. Har du i forvejen problemer med at afbetale på din gæld, så vil det blot blive endnu sværere for dig. Tager du et forbrugslån online, vil det minimum være 500 ekstra, som du skal afdrage hver måned. Ofte er det endda mere. Det er 500 kroner, som du i stedet kan bruge på at betale af på din nuværende gæld. Et lån trods RKI kan altså være vejen ind i en ond cirkel. Kan du ikke betale af på din gæld til tiden, vil der blot løbe renter og gebyrer på, og så kan din gæld hurtigt vokse meget. Samtidig så kan det hurtigt blive en dårlig vane at låne penge, selvom du har gæld.

Giver det mening at lave et samlelån?

Det eneste tidspunkt hvor du bør overveje et lån trods RKI, er hvis du gerne vil lave et samlelån. Ved et samlelån låner du et beløb for at betale alt din gæld ud. Det kan betyde, at du kommer ud af RKI, men det kan også betyde en langt større overskuelig i din økonomi. Skylder du mange firmaer penge, kan det være svært at bevare overblikket. Ved et samlelån vil du kun have en kreditor. Har du meget dyr gæld, kan det muligvis også betale sig for dig at lave et samlelån, hvis du kan få bedre vilkår. Ønsker du et samlelån, anbefaler vi altid at høre en eller flere banker. Det er altid godt at få flere tilbud, så du har mulighed for at vælge det lån med de bedste vilkår. Ligeledes har du mulighed for at få flere syn på din økonomi, samt hvordan du bedst kommer ud af din gæld.

Vi håber, at vi med denne artikel har givet dig en forståelse af, hvorfor det ikke altid er den bedste idé at låne penge, hvis du står registreret i RKI eller i Debitor Registret.